3 manieren om energie te besparen door een verbouwing

Geplaatst op: januari 18, 2017 |

Steeds meer huishoudens zoeken naar mogelijkheden om te besparen op de energiekosten voor hun woning. Zeker nu het klimaat aan het veranderen is, heeft het energieverbruik een belangrijkere positie ingenomen binnen huishoudens. Er zijn gelukkig tal van verschillende manieren om te besparen op het energieverbruik in huis! In dit artikel beschrijven we drie soorten verbouwingen, waarmee u energie kunt besparen. Doordat u jaarlijks minder energie zal verbruiken, maakt u op langere termijn winst en heeft u de investering voor de verbouwing al snel weer terugverdiend.

 

Tip 1: extra isolatie in huis aanbrengen

Een van de mogelijkheden die u heeft bij het verbouwen van uw woning is het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal. Kies er bijvoorbeeld voor om onder uw dakbedekking een dikkere laag isolatiemateriaal aan te brengen. Op die manier wordt er meer warmte binnen uw woning gehouden, waardoor u minder energie hoeft te verbruiken om uw woning op te warmen.

Tip 2: vervang uw dakbedekking

Naast de mogelijkheid om isolatiemateriaal onder uw dakbedekking aan te brengen, kunt u er ook voor kiezen om de dakbedekking zelf te vervangen. Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over een groen dak? Met een groen dak wordt uw dak voorzien van verschillende soorten mos en gras. Dit houdt de warmte beter vast, waardoor de isolatiewaarde van uw woning zal verbeteren. Zo verbruikt u nu minder energie en is uw woning straks meer waard!

Tip 3: kies voor een ander soort glas

Tot slot kunt u ook het glas in uw woning laten vervangen. In veel woningen maakt men nog gebruik van enkel glas in sommige ruimtes, waardoor de warmte in huis eenvoudig kan ontsnappen. Door het enkele glas te vervangen voor dubbel- of HR-glas, is het mogelijk om de isolatie te verbeteren. Zo blijft er meer warmte in huis!

Bron: http://www.goedkoopsteenergie.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>