Advies voor een veilige voordeur

Geplaatst op: november 21, 2016 |

Een slotenmaker uit Tilburg waarschuwt mensen voor het toegenomen geweld onder inbrekers. Waar het aantal inbraken is afgenomen, is het geweld wat inbrekers gebruiken bij een inbraak sterk toegenomen. Denk je eens in welke gevaarlijke situaties er in je woning kunnen ontstaan, als een inbreker je er met veel geweld van probeert te weerhouden om de hulp van anderen in te schakelen. Het beschermen van je woning tegen een inbraak begint bij het beveiligen van de voordeur. Een veilige voordeur is echter niet vanzelfsprekend! Hoe zorg jij er momenteel voor dat je inbrekers al bij de voordeur uit je woning weert? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je voordeur nog beter te beveiligen.

Zorg voor het juiste hang- en sluitwerk
Goed beveiligde voordeuren beschikken over het juiste hang- en sluitwerk. Slotenmakers raden woningbezitters doorgaans aan om te kiezen voor zogenaamde cilindersloten, die je met twee en drie contactpunten in de deurpost kunt gebruiken. Des te meer contactpunten een cilinderslot heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is. Zorg er bij je keuze voor sloten altijd voor dat je kiest voor cilindersloten die gecertificeerd zijn. Gecertificeerde sloten zijn getest door de nationale politie.

Extra beveiliging voor de voordeur
Je kunt de beveiliging van je voordeur verder opschroeven door gebruik te maken van optionele beveiligingscomponenten. Laat bijvoorbeeld een kerntrekbeveiliging op het slot van je voordeur plaatsen en maak gebruik van een anti-inbraakslip om te voorkomen dat inbrekers de voordeur openbreken. Wanneer je het helemaal goed aan wilt pakken, dan kies je voor een elektronische camera aan de gevel. Een elektronische camera schrikt inbrekers op voorhand af, omdat de kans groter wordt dat zij betrapt zullen worden tijdens een inbraak.

Ook magneetcontacten zijn populair voor op een voordeur. Dit zijn twee contacten die op de deur en deurpost geplaatst worden en aangesloten zijn op een alarminstallatie. Op het moment dat het contact tussen de magneten verbroken wordt, zal er een alarm in huis afgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>