Bouwproject als particulier?

Geplaatst op: januari 17, 2017 |

Bij een bouwproject of bouwprobleem zijn er een aantal factoren waar in alle gevallen rekening mee gehouden dient te worden. Er kunnen zich onder andere problemen voordoen op het gebied van financiering, timing en techniek. Om te zorgen dat juist deze problemen uw voortgang niet belemmeren, geven we een aantal bruikbare tips.

Voorstudie

Het is belangrijk goed na te denken over bouwprojecten en bouwproblemen. Vooronderzoek is van belang bij elke verbouwing, er moet immers gekeken worden of de beoogde oplossing überhaupt wel haalbaar is. Voor een bouwontwerp is het verstandig een architect in te schakelen. Op deze manier weet u zeker dat het beoogde project ook daadwerkelijk is uit te voeren.

Financiering

De financiering van een particulier bouwproject is vaak een lastige factor. Een project moet aan vele voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een lening bij de bank. Deze voorwaarden hebben betrekking op uw werkcontracten en minimale verkoopwaarde bij executie van het te verbouwen vastgoed. Snel geld lenen als particulier is in de afgelopen jaren gelukkig op verschillende manieren mogelijk geworden. Wanneer u niet kunt lenen bij familie en vrienden kan er gekeken worden naar andere kredietverstrekkers buiten de banken om.

Timing

De planning van uw bouwproject moet goed op orde zijn. U heeft bijvoorbeeld tijd nodig voor het aanvragen van bouwvergunningen en het werk zelf neemt ook veel tijd in beslag. Zorg ervoor dat de wachttijden zijn ingecalculeerd zodat een bouwproject niet onnodig lang duurt. Tijd kost in alle gevallen geld en zorgt ook voor een grote mate van frustratie.

Techniek

Het is belangrijk de verschillende te gebruiken bouwmethoden te kennen. Hiervoor moet het juiste materiaal en materieel beschikbaar zijn. Schakel in alle gevallen een goede aannemer in wanneer u niet zeker weet of u een bepaalde verbouwing zelf kunt uitvoeren. Deze aannemer zal beschikken over de kennis en techniek die u nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>