Bio Ecologisch bouwen en verbouwen

Ecologisch bouwen is wonen in een duurzaam gebouwd huis. Heb je plannen om duurzaam te bouwen? Laat u dan deskundig adviseren door Mijn Bouwadviseur. Laat u bij milieuvriendelijk bouwen adviseren door een team van bouwersarchitecten en engineeers, ze delen  de beste kennis voor ieders voordeel. Mijn Bouwadviseur biedt u praktische technische begeleiding voor het ontwerpen en bouwen van Bio ecologische gebouwen. Of u nu een nieuw huis ecologisch wil bouwen of liever gaat ecologisch verbouwen, ons team beschikt over informatie die u kunt gebruiken. Wij brengen een no-nonsense bouwmanagementteam samen bestaande uit experten in duurzaam bouwen. Ons team bestaat uit hoger opgeleide bouwspecialisten met jaren lange ervaring in duurzaam bouwen die u als bouwheer professioneel bij zullen staan en daadwerkelijk gaan begeleiden.

Ecologisch bouwen met advies van Mijn Bouwadviseur

Wij verlenen advies rond de manier van passief bouwen, waarbij gedurende het hele proces van winning, bouwen, gebruik en sloop de ecologisch effecten een belangrijk aspect zijn. De materialen, de winning daarvan, het energiegebruik, hergebruik of terug in de natuurlijke kringloop brengen, mogen geen negatieve gevolgen voor het milieu te hebben. Ecologisch bouwen is voor een onderdeel van een duurzame ontwikkeling van de maatschappij. Duurzaam bouwen vereist vakmanschap, het is een specialiteit op zich. Wij loodsen u veilig door alle bouwfasen, voorzien en voorkomen vroegtijdig hindernissen, geven tips en reiken oplossingen aan…
Mijn Bouwadviseur doet u tijd en geld besparen. Ons advies is gebaseerd op jaren ervaring in de bouwwereld.

Waarom ecologisch bouwen:

  • Milieuvriendelijk bouwen is bouwen met respect voor mens en milieu.
  • Je voorkomt dat de grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput raken
  • Met ecologisch bouwen bespaar je enorm op energie, water en materialen
  • In de winter is het warm, in de zomer koel

Wat is ecologisch bouwen?

 

ecologisch bouwen

Een milieuvriendelijk huis bouwen, is een duurzame manier van bouwen. Het belangrijkste aspect bij ecologisch is dat men rekening houdt met de gevolgen voor het milieu. Om uw huis te verwarmen of verlichten wordt weinig energie verbruikt , de materialen die gebruikt worden gaan veel langer en worden op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd.

Gedurende het volledige bouwproces staan de ecologische aspecten centraal. De materialen en het verbruik van energie mogen geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Milieuvriendelijk bouwen  is bouwen met duurzaamheid als doel. Vanaf de ontwerpfase, en gedurende de bouwfase en de gebruiksfase richt men zich op duurzaamheid. Duurzaamheid en minder energie verbruiken komen overeen met ecologisch bouwen.

 

Uw ecologische huis

Een ecologisch huis ziet er qua uitzicht hetzelfde uit als een traditionele woning. Een ecologische woning maakt optimaal gebruik van zon, wind, licht, lucht, water en aarde. Uw huis moet voorzien worden van zonnepanelen en ecologische materialen zoals hout, leem, baksteen, … zijn zeer belangrijk tijdens het bouwen van een ecologisch huis. Bio eco bouwen is het bouwen van een gezond huis in een gezonde leefomgeving, je zal er zelfvoorzienend wonen, leven of werken. De materialen die gebruikt worden gaat uit van minimaal energiegebruik bij het winnen en fabriceren. Bouwstoffen worden hergebruikt. Waterbesparende maatregelen (gesloten systemen) worden toegepast en er wordt in eigen energie voorzien m.b.v. wind- en zonne-energie-zonnepanelen …

Ecologisch renoveren

Passief bouwen betekend niet meteen een nieuw huis bouwen. In plaats van nieuw huis bouwen kunt u er ook voor kiezen om een bestaande woning ecologisch te renoveren. Duurzaam renoveren brengt ook heel wat voordelen met zich mee. Naast het verbeteren van de kwaliteit van de woning verhoogt u door een woning passief te verbouwen ook het woongenot van de bewoners, er is een daling in het energieverbruik en daardoor krijgt u ook een verlaging van de woonlasten. U verbetert namelijk de kwaliteit van de woning en aan de andere kant bespaart u geld en draagt u bij aan een beter milieu.

Materiaalgebruik

Bij eco bouwen wordt met name gekeken naar de ecologie van het bouwen en het materiaalgebruik.De materialen die gebruikt worden bij een ecologisch huis zijn duurzame materialen, milieuvriendelijk vervaardigde materialen, zoals bijvoorbeeld duurzaam geproduceerd hout,vlo, leem stro …allemaal natuurlijke materialen.

Wilt u ecologisch bouwen?

Wilt u uw woning passief verbouwen of wilt u een nieuw duurzaam huis bouwen? Wij nodigen u uit voor een vrijblijvende kennismaking. Contacteer ons voor deskundig bouwadvies voor je start met de bouw van uw duurzame woning. Voor meer info contacteer ons via gsm : 0475/ 61.59.71 – E-Mail : [email protected] of vul onze contactpagina in.

Tags relevant aan Ecologisch bouwen :

Bouwadvies Antwerpen – Limburg – Vlaams BrabantBouwadviseur Antwerpen – Limburg – Vlaams BrabantBouwadviseurBouwbegeleidingBouwadviesBouwcoordinatie Antwerpen – Limburg – Vlaams-BrabantBouwplannenBouwproblemen vermijden/voorkomenVerbouwing-verbouwen-renoverenArchitect Antwerpen-Vlaams Brabant-LimburgOnafhankelijk bouwadviesBouwen zonder zorgen -zorgeloos bouwenVillabouw – Luxe villa bouwenKlassiek bouwenModern bouwenBouwen op maatWoning bouwen

 

Wat is ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen is een structuur om voordelige relaties met alle elementen van de lokale ecologie te creëren en in stand houden. Ecologie van een gebouw of milieu, bestaat uit bepaalde fysische en biologische elementen en hun interacties. De fysieke elementen worden gedefinieerd door de lokale geologie en het lokale klimaat. De lokale geologie wordt bepaald door het type bodem, ondergrond, bodemgebruik, water en patronen. Het lokale klimaat is opgebouwd uit de weerpatronen, wind patronen, zonne-patronen, en vervuiling patronen voor de site en haar omgeving.

De biotische elementen zijn allemaal van de lokale soorten en lokale ecosystemen inclusief de mens en stedelijke ecologie. Dit concept is duidelijk verschillend van een groen gebouw, of duurzame architectuur, waarbij het doel is om de negatieve milieueffecten van gebouwen zoveel mogelijk te beperken. Ecologische bouwen is een positief doel van het ontwerp, dat voorziet om gunstige interacties te verhogen, terwijl een groen gebouw een negatieve ontwerp is dat  alleen de vermindering van de negatieve interacties zoekt. BIO bouwen betekend dat de ontwerper erkent dat de mens een integrale, nuttige rol kan spelen bij het verbeteren en onderhouden van de gezondheid en vitaliteit van hun lokale ecologie. Passief bouwen betekend ook gebruik maken van luchtdichte en winddichte bouwproducten en natuurlijke isolatie. Voor ecologische materialen kies voor een bedrijf met een compleet gamma aan mileu vriendelijke oplossingen,  ontwikkeld om aan de behoeften van energie-efficiënte en koolstofarme bouwers voldoen. Ecologische producten worden gebruikt voor de duurzame bouw.

2015 | SEO by Seobureau.be  – Home