Viewing posts categorised under: Nieuws

Vergeet deze 3 dingen niet als u een nieuwe woning gaat betrekken

Geplaatst op: oktober 24, 2017 | 0 Reacties

Een nieuwe woning betekent een nieuwe start. Gaat u binnenkort uw nieuwe woning betrekken? Dan is het van belang om in ieder geval deze drie dingen niet te vergeten. Lees gauw met ons mee.

  1. Een verhuisbedrijf inschakelen Als u binnenkort gaat verhuizen, is het aan te raden om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf weet als geen ander hoe zij een verhuizing efficiënt en zonder problemen kunnen laten verlopen. Kijk op verhuisbedrijfdraagkracht.nl voor een ervaren verhuisbedrijf. Zij zorgen ervoor dat al uw spullen zonder beschadigingen in uw nieuwe huis komen te liggen. Zij nemen u al het werk uit handen. Het enige wat u moet doen is aangeven wat er moet gebeuren. Voor dat u het weet zit u met al uw spullen in uw nieuwe woning.
  2. Markeer uw dozen Het is aan te raden om alle verhuisdozen te markeren met een kleur of nummer. Elke kamer zal worden gekoppeld aan een kleur of een nummer. Tijdens de verhuizing kunnen alle dozen op deze manier al in de juiste kamer gezet worden. Dit zal tijdens het uitpakken erg veel tijd schelen. Alle dozen en spullen staan dan in ieder geval al in de juiste kamer. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is alles uitpakken en op de juiste plekken neerzetten. Zorg ervoor dat u voor de verhuizing alles al hebt opgeruimd. Dan hoeft u in ieder geval alle spullen niet te controleren op rommel.
  3. Verzekeringen
Als u een nieuwe woning gaat betrekken is het verstandig om op tijd alle verzekeringen van uw woning te regelen. Op deze manier bent u in ieder geval verzekerd als u al uw spullen gaat uitpakken. Dit is erg fijn als er onverwacht toch iets kapot gaat of bepaalde belangrijke spullen beschadigd raken. Dan bent u in ieder geval enigszins gedekt tegen onverwachte hoge kosten.

De productspecificatie: startpunt voor het bestek

Geplaatst op: mei 22, 2017 | 0 Reacties

In de bestektekst zit een uitgebreide productspecificatie van alle dingen die toegepast gaan worden. Een grote lap tekst die we in een bestek toch niet willen missen. Het helpt om precies de goede hoeveelheden te bestellen in de juiste afmetingen. Het is de basis van de berekeningen van de kosten. Het voorkomt vergissingen die de aannemer zou kunnen maken bij het bouwen. De aannemer kent de materialen vaak ook wel en kan met de productspecificatie in de hand veel makkelijker aangeven waarom een architect of opdrachtgever toch beter kan afzien van bepaalde producten. Het bestek kan dan vooraf al worden aangepast.

Als de productspecificatie er niet zou zijn

Het verschil bij het bestek kun je voor de geest halen als je je voorstelt dat we die specificaties niet zouden hebben. Een aannemer of architect zou zich kunnen vergissen bij diverse zaken. Vaak zouden zij uitgaan van ervaringen, maar die kunnen subjectief zijn en soms alleen gebaseerd zijn op soortgelijke producten maar niet op dit ene specifieke onderdeel. De productspecificatie is objectief. Andere fouten zouden ook een gevolg kunnen zijn van een gebrek aan specificatie. Je zou bijvoorbeeld verkeerde bevestigingsmaterialen kunnen gebruiken, die niet geschikt zijn.

Het moet er in

Het kan dus niet anders dan dat een productspecificatie in de bestektekst moet. We moeten blij zijn met de bestektekeningen die de leveranciers ter beschikking stellen. Ze zijn nodig voor een goede bouw.

Hoe kunt u snel en efficiënt uw keuken renoveren?

Geplaatst op: januari 18, 2017 | 0 Reacties

Regelmatig wordt de indeling van woningen veranderd, als mensen bijvoorbeeld niet langer tevreden zijn over hun interieur, de inrichting of de sfeer in kamers. Ook de keuken zult u eens in de zoveel jaar willen renoveren. Er zijn verschillende manieren om uw keuken efficiënt en snel te renoveren, zonder dat u ingrijpende veranderingen hoeft door te voeren. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het toevoegen van extra accessoires? Het veranderen van de kasten in uw keuken? Enzovoorts. Met simpele veranderingen kunt u de keuken een geheel nieuwe uitstraling geven, zonder dat de keuken zelf vervangen hoeft te worden. Het vervangen van de keuken is een dure en vaak tijdrovende klus.

Industriële elementen in huis gebruiken

Een van de mogelijkheden die u heeft bij het renoveren van uw keuken is het gebruik van industriële elementen. Industriële kasten en lampen hebben in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Daarbij passen deze interieurelementen zowel bij een modern, als bij een klassiek ingerichte keuken. Zo kunt u jaren vooruit! Het voordeel aan een industriële kast is daarbij dat u profiteert van veel meer opbergruimte. Doordat deze kasten vaak open zijn, kunt u uw servies, potjes met kruiden, etc. snel uit uw kast pakken tijdens het bereiden van gerechten.

Een nieuwe keuken laten plaatsen

Naast de mogelijkheid om alleen een nieuwe kast of nieuwe accessoires aan de inrichting van de keuken toe te voegen, kunt u er ook voor kiezen om een nieuwe keuken te laten plaatsen. Er zijn verschillende bedrijven die u hierbij kunnen helpen, zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft. Door de ervaring van dergelijke renovatiebedrijven, geniet u vaak binnen een of twee werkdagen van een volledig gerenoveerde keuken. Ga eens langs bij een keukenleverancier uit uw omgeving om de mogelijkheden door te spreken.

Op een verantwoorde manier een huis verbouwen

Geplaatst op: januari 18, 2017 | 0 Reacties

Een huis verbouwen kan een behoorlijk lastig karwei zijn. Denk aan de klussen die hierbij komen kijken: het leggen of verleggen van leidingen, het aansluiten van nieuwe elektriciteitskabels, het uitbreiden van de meterkast in huis, enzovoorts. Veel mensen onderschatten het verbouwen van een huis, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Zo gaan mensen bijvoorbeeld op onverantwoorde wijze om met elektrisch gereedschap, worden ladders niet stevig neergezet voorafgaand aan het uitvoeren van klussen, enzovoorts. Om de kans op lichamelijk letsel zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om een NEN 1010 cursus van Zaam te volgen. Tijdens een dergelijke cursus wordt meer verteld over een verantwoorde manier van werken met verschillende soorten elektrisch gereedschap.

Hulp van erkende vakmannen inschakelen

Als u er tijdens het verbouwen van uw huis achter komt dat sommige klussen te ingewikkeld worden, dan kunt u de hulp van erkende vakmannen inschakelen. Schakel bijvoorbeeld een elektricien en loodgieter in voor de leidingen en elektraklussen, zodat u ervan verzekerd bent dat de kans op complicaties in een later stadium minimaal zijn. De klussen die een timmerman doorgaans voor u uitvoert, zou u in dit geval zelf uit kunnen voeren. Tip: als u zelf actief bent als vakman is het eveneens heel interessant om een NEN 1010 cursus van Zaam te volgen!

Instructievideo’s op internet bekijken

Naast de mogelijkheid om een NEN 1010 cursus te volgen, kunt u er ook voor kiezen om instructievideo’s en stappenplannen op internet te bekijken. In dergelijke instructievideo’s wordt stap voor stap uitgelegd hoe u bepaalde klussen op een verantwoorde wijze uit kunt voeren. Houd er wel rekening mee dat er in deze instructievideo’s niet gesproken wordt over de aspecten die fout kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels die beschadigen of te dicht bij elkaar in de buurt liggen.

Waarom is het belangrijk om goed schoon te maken na een verbouwing?

Geplaatst op: januari 18, 2017 | 0 Reacties

Hoewel een verbouwing verschillende voordelen met zich meebrengt, is een groot nadeel aan een verbouwing dat u te maken krijgt met veel vuil in huis. Denk bijvoorbeeld aan de enorme hoeveelheid stof die bij een verbouwing vrijkomt, het verf wat op uw vloer terechtgekomen is, enzovoorts. Reden genoeg om goed schoon te maken na een verbouwing! Op die manier voorkomt u dat teruggezette meubels of uw vloeren en muren beschadigen na een verbouwing. U moet er toch niet aan denken dat er krassen op uw mooie bank of stoel komen? Wij raden u daarom aan om uw woning eerst schoon te (laten) maken, voordat u meubels terugzet.

Schoonmaken belangrijk om ongelukken te voorkomen

Naast het feit dat uw meubels kunnen beschadigen als u de verbouwde woning niet direct schoonmaakt, kunnen er ook ongelukken ontstaan. De vloer kan bijvoorbeeld nog glad zijn als u hier olie, verf, of soortgelijke materialen op heeft laten vallen. Of wat te denken van het gevaar dat uw kinderen in aanraking komen met het vuil wat bij een verbouwing vrijgekomen is? Kinderen kunnen bouwmaterialen in hun mond stoppen, met alle gevaren van dien. Denkt u zich eens in dat uw kind gevaarlijke stoffen in zijn of haar mond krijgt!

Een schoonmaakbedrijf inhuren

Volgens een professioneel schoonmaakbedrijf uit Breda worden zij steeds vaker ingeschakeld voor het reinigen van verbouwde woningen. Mensen hebben vaak niet de tijd en de middelen om een woning zelf grondig schoon te maken, waardoor zij hier de hulp van een extern bedrijf voor inschakelen. Een schoonmaakbedrijf heeft pas verbouwde woningen vaak binnen een of twee dagen volledig gereinigd, waarna de meubels teruggezet kunnen worden. De meeste schoonmaakbedrijven voeren het afval en de gevaarlijke stoffen voor u af, zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft.

Wat gebeurt er met de waarde van een woning na een verbouwing?

Geplaatst op: januari 18, 2017 | 0 Reacties

Wanneer u van plan bent om uw woning te gaan verbouwen, kan dit van invloed zijn op de waarde van uw woning. Een verbouwing kan zodoende erg interessant zijn als u de woning na verloop van tijd wilt gaan verkopen. Niet ieder type verbouwing heeft een even grote invloed op de waarde van een woning. Neem bijvoorbeeld de verbouwing van uw keuken! Een keuken kan erg smaakgevoelig zijn, waardoor nieuwe bewoners de keuken wellicht opnieuw willen verbouwen. In zo’n situatie heeft uw verbouwing weinig invloed op de waarde van uw woning. Wij spraken met een professionele makelaar uit Rosmalen, die ons meer kon vertellen over de invloed van verbouwingen op de waarde van een woning.

Een uitbreiding van uw woning

Als u uw woning uitbreidt met een verbouwing, zal dit een positief effect hebben op de waarde van uw woning. Met een uitbreiding van uw woning creëert u voor uzelf en voor de toekomstige bewoners van uw woning meer ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer op de benedenverdieping, een grotere woonkamer, enzovoorts. Als u een grote kamer in twee nieuwe kamers opsplitst hoeft dit niet altijd een positief effect te hebben. Het gaat dus niet om het aantal kamers in huis, maar om het totale oppervlakte van deze kamers.

Verbeter de isolatiewaarde bij een verbouwing

Een type verbouwing wat een sterke invloed heeft op de waarde van uw woning is het verbeteren van de isolatiewaarde. Als u bijvoorbeeld een extra laag isolatiemateriaal onder uw dakbedekking plaats, of als u de dakbedekking zelf vervangt, zal uw woning meer waard worden. Daarbij brengt dit het voordeel met zich mee dat u jaarlijks minder energie verbruikt, waardoor u de investering in een betere isolatie snel zal terugverdienen.

3 manieren om energie te besparen door een verbouwing

Geplaatst op: januari 18, 2017 | 0 Reacties

Steeds meer huishoudens zoeken naar mogelijkheden om te besparen op de energiekosten voor hun woning. Zeker nu het klimaat aan het veranderen is, heeft het energieverbruik een belangrijkere positie ingenomen binnen huishoudens. Er zijn gelukkig tal van verschillende manieren om te besparen op het energieverbruik in huis! In dit artikel beschrijven we drie soorten verbouwingen, waarmee u energie kunt besparen. Doordat u jaarlijks minder energie zal verbruiken, maakt u op langere termijn winst en heeft u de investering voor de verbouwing al snel weer terugverdiend.  

Tip 1: extra isolatie in huis aanbrengen

Een van de mogelijkheden die u heeft bij het verbouwen van uw woning is het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal. Kies er bijvoorbeeld voor om onder uw dakbedekking een dikkere laag isolatiemateriaal aan te brengen. Op die manier wordt er meer warmte binnen uw woning gehouden, waardoor u minder energie hoeft te verbruiken om uw woning op te warmen.

Tip 2: vervang uw dakbedekking

Naast de mogelijkheid om isolatiemateriaal onder uw dakbedekking aan te brengen, kunt u er ook voor kiezen om de dakbedekking zelf te vervangen. Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over een groen dak? Met een groen dak wordt uw dak voorzien van verschillende soorten mos en gras. Dit houdt de warmte beter vast, waardoor de isolatiewaarde van uw woning zal verbeteren. Zo verbruikt u nu minder energie en is uw woning straks meer waard!

Tip 3: kies voor een ander soort glas

Tot slot kunt u ook het glas in uw woning laten vervangen. In veel woningen maakt men nog gebruik van enkel glas in sommige ruimtes, waardoor de warmte in huis eenvoudig kan ontsnappen. Door het enkele glas te vervangen voor dubbel- of HR-glas, is het mogelijk om de isolatie te verbeteren. Zo blijft er meer warmte in huis! Bron: http://www.goedkoopsteenergie.com/

Bouwproject als particulier?

Geplaatst op: januari 17, 2017 | 0 Reacties

Bij een bouwproject of bouwprobleem zijn er een aantal factoren waar in alle gevallen rekening mee gehouden dient te worden. Er kunnen zich onder andere problemen voordoen op het gebied van financiering, timing en techniek. Om te zorgen dat juist deze problemen uw voortgang niet belemmeren, geven we een aantal bruikbare tips.

Voorstudie

Het is belangrijk goed na te denken over bouwprojecten en bouwproblemen. Vooronderzoek is van belang bij elke verbouwing, er moet immers gekeken worden of de beoogde oplossing überhaupt wel haalbaar is. Voor een bouwontwerp is het verstandig een architect in te schakelen. Op deze manier weet u zeker dat het beoogde project ook daadwerkelijk is uit te voeren.

Financiering

De financiering van een particulier bouwproject is vaak een lastige factor. Een project moet aan vele voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een lening bij de bank. Deze voorwaarden hebben betrekking op uw werkcontracten en minimale verkoopwaarde bij executie van het te verbouwen vastgoed. Snel geld lenen als particulier is in de afgelopen jaren gelukkig op verschillende manieren mogelijk geworden. Wanneer u niet kunt lenen bij familie en vrienden kan er gekeken worden naar andere kredietverstrekkers buiten de banken om.

Timing

De planning van uw bouwproject moet goed op orde zijn. U heeft bijvoorbeeld tijd nodig voor het aanvragen van bouwvergunningen en het werk zelf neemt ook veel tijd in beslag. Zorg ervoor dat de wachttijden zijn ingecalculeerd zodat een bouwproject niet onnodig lang duurt. Tijd kost in alle gevallen geld en zorgt ook voor een grote mate van frustratie.

Techniek

Het is belangrijk de verschillende te gebruiken bouwmethoden te kennen. Hiervoor moet het juiste materiaal en materieel beschikbaar zijn. Schakel in alle gevallen een goede aannemer in wanneer u niet zeker weet of u een bepaalde verbouwing zelf kunt uitvoeren. Deze aannemer zal beschikken over de kennis en techniek die u nodig heeft.

Advies voor een veilige voordeur

Geplaatst op: november 21, 2016 | 0 Reacties

Een slotenmaker uit Tilburg waarschuwt mensen voor het toegenomen geweld onder inbrekers. Waar het aantal inbraken is afgenomen, is het geweld wat inbrekers gebruiken bij een inbraak sterk toegenomen. Denk je eens in welke gevaarlijke situaties er in je woning kunnen ontstaan, als een inbreker je er met veel geweld van probeert te weerhouden om de hulp van anderen in te schakelen. Het beschermen van je woning tegen een inbraak begint bij het beveiligen van de voordeur. Een veilige voordeur is echter niet vanzelfsprekend! Hoe zorg jij er momenteel voor dat je inbrekers al bij de voordeur uit je woning weert? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om je voordeur nog beter te beveiligen. Zorg voor het juiste hang- en sluitwerk Goed beveiligde voordeuren beschikken over het juiste hang- en sluitwerk. Slotenmakers raden woningbezitters doorgaans aan om te kiezen voor zogenaamde cilindersloten, die je met twee en drie contactpunten in de deurpost kunt gebruiken. Des te meer contactpunten een cilinderslot heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is. Zorg er bij je keuze voor sloten altijd voor dat je kiest voor cilindersloten die gecertificeerd zijn. Gecertificeerde sloten zijn getest door de nationale politie. Extra beveiliging voor de voordeur Je kunt de beveiliging van je voordeur verder opschroeven door gebruik te maken van optionele beveiligingscomponenten. Laat bijvoorbeeld een kerntrekbeveiliging op het slot van je voordeur plaatsen en maak gebruik van een anti-inbraakslip om te voorkomen dat inbrekers de voordeur openbreken. Wanneer je het helemaal goed aan wilt pakken, dan kies je voor een elektronische camera aan de gevel. Een elektronische camera schrikt inbrekers op voorhand af, omdat de kans groter wordt dat zij betrapt zullen worden tijdens een inbraak. Ook magneetcontacten zijn populair voor op een voordeur. Dit zijn twee contacten die op de deur en deurpost geplaatst worden en aangesloten zijn op een alarminstallatie. Op het moment dat het contact tussen de magneten verbroken wordt, zal er een alarm in huis afgaan.

Tips om je dak op de juiste manier te vervangen

Geplaatst op: november 21, 2016 | 0 Reacties

Het vervangen van je dak is een behoorlijk ingrijpende klus. Veel mensen kiezen ervoor om het vervangen van het dak of de dakbedekking uit te besteden aan een externe partij. Zo is de kans op complicaties in een later stadium het kleinst. Veelvoorkomende complicaties na het vervangen van een dak of de dakbedekking zijn lekkages en een verstopte afvoer onder de regenpijp. Om dit te voorkomen kan de hulp van een van de dakdekkers in Tilburg wenselijk zijn. Mocht je de dakbedekking toch zelf willen vervangen, dan kun je op internet verschillende stappenplannen en instructievideo’s bekijken. Hierin legt men stap voor stap uit, hoe je het dak of de dakbedekking kunt vervangen. Verschillende soorten dakbedekking voor daken Bij het vervangen van de dakbedekking op je dak heb je de keuze uit een breed scala aan soorten dakbedekking. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een bitumen dakbedekking, maar ook aan zogenaamd groen dak. Groene daken hebben in de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen, omdat een groen dak de isolatiewaarde van je woning kan verbeteren. Hierdoor wordt je woning meer waard en verdien je de investering in een groen dak op langere termijn terug. Bij een groen dak wordt de ondergrond van het dak gevuld met mossen en grassen. Onderhoud aan je dak uitvoeren Het vervangen van je dak of de dakbedekking hoeft pas op het moment dat deze in een slechte staat verkeren. Door de dakbedekking goed te laten onderhouden, kan de dakbedekking al snel meer dan vijfentwintig jaar mee. Zeker een bitumen dakbedekking heeft een erg lange levensduur. Tijdens het onderhouden van een dak zal een dakdekker de dakbedekking nalopen op beginnende slijtage in de vorm van gaatjes en kleine scheurtjes. Het is belangrijk dat dergelijke slijtage aangepakt wordt, om lekkages te voorkomen.