Op een verantwoorde manier een huis verbouwen

Geplaatst op: januari 18, 2017 |

Een huis verbouwen kan een behoorlijk lastig karwei zijn. Denk aan de klussen die hierbij komen kijken: het leggen of verleggen van leidingen, het aansluiten van nieuwe elektriciteitskabels, het uitbreiden van de meterkast in huis, enzovoorts. Veel mensen onderschatten het verbouwen van een huis, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Zo gaan mensen bijvoorbeeld op onverantwoorde wijze om met elektrisch gereedschap, worden ladders niet stevig neergezet voorafgaand aan het uitvoeren van klussen, enzovoorts. Om de kans op lichamelijk letsel zo klein mogelijk te maken, is het sterk aan te raden om een NEN 1010 cursus van Zaam te volgen. Tijdens een dergelijke cursus wordt meer verteld over een verantwoorde manier van werken met verschillende soorten elektrisch gereedschap.

Hulp van erkende vakmannen inschakelen

Als u er tijdens het verbouwen van uw huis achter komt dat sommige klussen te ingewikkeld worden, dan kunt u de hulp van erkende vakmannen inschakelen. Schakel bijvoorbeeld een elektricien en loodgieter in voor de leidingen en elektraklussen, zodat u ervan verzekerd bent dat de kans op complicaties in een later stadium minimaal zijn. De klussen die een timmerman doorgaans voor u uitvoert, zou u in dit geval zelf uit kunnen voeren.

Tip: als u zelf actief bent als vakman is het eveneens heel interessant om een NEN 1010 cursus van Zaam te volgen!

Instructievideo’s op internet bekijken

Naast de mogelijkheid om een NEN 1010 cursus te volgen, kunt u er ook voor kiezen om instructievideo’s en stappenplannen op internet te bekijken. In dergelijke instructievideo’s wordt stap voor stap uitgelegd hoe u bepaalde klussen op een verantwoorde wijze uit kunt voeren. Houd er wel rekening mee dat er in deze instructievideo’s niet gesproken wordt over de aspecten die fout kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitskabels die beschadigen of te dicht bij elkaar in de buurt liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>