Tips om je dak op de juiste manier te vervangen

Geplaatst op: november 21, 2016 |

Het vervangen van je dak is een behoorlijk ingrijpende klus. Veel mensen kiezen ervoor om het vervangen van het dak of de dakbedekking uit te besteden aan een externe partij. Zo is de kans op complicaties in een later stadium het kleinst. Veelvoorkomende complicaties na het vervangen van een dak of de dakbedekking zijn lekkages en een verstopte afvoer onder de regenpijp. Om dit te voorkomen kan de hulp van een van de dakdekkers in Tilburg wenselijk zijn. Mocht je de dakbedekking toch zelf willen vervangen, dan kun je op internet verschillende stappenplannen en instructievideo’s bekijken. Hierin legt men stap voor stap uit, hoe je het dak of de dakbedekking kunt vervangen.

Verschillende soorten dakbedekking voor daken
Bij het vervangen van de dakbedekking op je dak heb je de keuze uit een breed scala aan soorten dakbedekking. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een bitumen dakbedekking, maar ook aan zogenaamd groen dak. Groene daken hebben in de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit gewonnen, omdat een groen dak de isolatiewaarde van je woning kan verbeteren. Hierdoor wordt je woning meer waard en verdien je de investering in een groen dak op langere termijn terug. Bij een groen dak wordt de ondergrond van het dak gevuld met mossen en grassen.

Onderhoud aan je dak uitvoeren
Het vervangen van je dak of de dakbedekking hoeft pas op het moment dat deze in een slechte staat verkeren. Door de dakbedekking goed te laten onderhouden, kan de dakbedekking al snel meer dan vijfentwintig jaar mee. Zeker een bitumen dakbedekking heeft een erg lange levensduur. Tijdens het onderhouden van een dak zal een dakdekker de dakbedekking nalopen op beginnende slijtage in de vorm van gaatjes en kleine scheurtjes. Het is belangrijk dat dergelijke slijtage aangepakt wordt, om lekkages te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>