Verbouwen of renoveren in Antwerpen, Vlaams Brabant of Limburg

Heb je plannen om te verbouwen of renoveren? Laat u dan deskundig adviseren door mijn bouwadviseur. Wij laten uw verbouwdroom uitkomen. Na meer dan 30 jaar ervaring zijn wij de specialist als het gaat om verbouwen en renoveren. Wij werken voornamelijk in de provincies Vlaams Brabant, Limburg en Antwerpen.

Advies bij verbouwen of renoveren

Verbouwen of renoveren kost tijd, geld, en energie. Wilt u zich hierop goed kunnen voorbereiden? Contacteer dan mijn bouwadviseur de specialist in verbouwingen! Naast talrijke projecten in de nieuwbouw begeleidt mijn bouwadviseur ook wat grotere verbouwingen en renovaties, want dat is een vak apart. Het vergt veel aandacht en zin voor detail. Zowel het verbouwen van een grote villa als de renovatie van een kleinere woning liggen in het werkgebied van mijn bouwadviseur.

Weet waaraan u begint bij een verbouwing

Wanneer u gaat (ver)bouwen is het belangrijk de juiste keuzes te maken,  keuzes met welke architect, interieurdesigner, uitvoerders, materialen, technieken… u wenst te werken. Voor iemand die geen ervaring heeft in renoveren is dit niet simpel,  wij brengen voor u onafhankelijke architecten, bouwdeskundigen en specialisten uitvoerders samen, in een efficiënt teamverband. Zodat alles zorgeloos verloopt.

Laat u bijstaan bij elk type van verbouwing

Bij elke verbouwing zorgen wij voor een intensieve begeleiding en ondersteuning,  van ontwerp tot oplevering we zorgen voor een lagere bouwkost, hoge kwaliteit en zorgeloos bouwtraject. Bij verbouwen, komt er veel bij kijken. Als je geen ervaren hebt met verbouwen zit je met veel vragen:  Waar moet ik beginnen? Hoe maakt ik de juiste keuzes? Met welke kosten moet ik rekening houden?  Hoeveel offertes moet ik aanvragen? Welke vergunningen heb ik nodig? Wat zijn mijn  financieringsmogelijkheden? … Allemaal vragen waar u niet meteen een antwoord op weet. Pak een verbouwing verstandig aan en laat uw begeleiden door aan vakman.

Verbouwen vraagt om een goede voorbereiding.

Voor dat u gaat beginnen met verbouwen in Antwerpen, Vlaams Brabant of renoveren in Limburg moet de lening volledig rond zijn. Ook is een bouwvergunning onvermijdelijk.  Na de verbouwing komt de oplevering van de verbouwing, dat is het moment waarop volgens de aannemer de verbouwing klaar is en u als opdrachtgever het geleverde werk aanvaardt. Wij bieden u garanties na de oplevering, want ook na de verbouwing kunt u op ons team blijven rekenen. Wij zorgen wij ervoor dat u zorgeloos woont en blijft wonen

Contact

Voor renoveren Limburg, renoveren Vlaams Brabant of renoveren Antwerpen contacteer ons via gsm : 0475/ 61.59.71 – E-Mail : [email protected] of vul onze contactpagina in.

Tags verwant aan verbouwen en renoveren :

Bouwadvies Antwerpen – Limburg – Vlaams Brabant  – Bouwadviseur Antwerpen – Limburg – Vlaams BrabantBouwadviseurBouwbegeleidingBouwadviesBouwcoordinatie Antwerpen – Limburg – Vlaams-BrabantBouwplannenBouwproblemen vermijden

Als bouwkundig adviseur helpen wij u verbouw ideeën en renovatie plannen waar te maken. Wij werken vooral in Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant

het stappenplan om te verbouwen of renoveren


1 .Het begin bij : Ontwerp en Planning, of het nu om een schets gaat of volledige bouwtekeningen, een soort van planning en het ontwerp staat altijd voorop.

  •  Zorg ervoor dat de financiering van uw verbouwing rond zijn.
  •  Stel een van een simpele “ja / nee” lijst op van doe-hetzelf-projecten en projecten die je door professionals wil laten doen.
  •  Kijk voor aannemers en onderaannemers voor die taken die u niet zelf wilt doen.
  •  Gelden voor vergunningen.

2. Dak, Ramen en Deuren

Bescherm uw toekomstige renovatie zodat het huiniet zal instorten:

  •  Maak grote structurele reparaties aan verzwakt muren, balken en draagbalken.
  •  Repareer of vervang het dak.
  • Vervang ernstig beschadigd ramen die het werk van de verbouwing kunnen bedreigen.
  • Als de gevelbeplating zodanig is beschadigd door water infiltratievervang de gevelbeplating.

  3. Sloop

Afhankelijk van de omvang van uw renovatie en de staat van het huis, kan slopen de eerste stap zijn. Huur daarvoor een grote container voor bouwafval. Ga   zorgvuldig te werk bij het slopen want een deel van het huis moet nog gerenoveerd worden. Sloop zo veel mogelijk als je niet in het huis woont,  wees voorzichtig met het slopen van oppervlakken bedekt met loodhoudende verf.

4. Structureel Timmerwerk

Gaat het op een groot project bel dan een timmerman. Dingen zoals: Bewegende muren, De bouw van nieuwe muren,   Aanzienlijk vergroten van de raamopeningen, Het toevoegen van balken om een groter gewicht  te kunnen ondersteunen, Het verwijderen van bestaande deuren en het toevoegen van nieuwe ramen.

5. HVAC Luchtkanalen, Elektrotechniek en loodgieterswerk

Als de muren en plafond open zijn, is het tijd voor de loodgieter of het airco bedrijf om de leidingen te installeren voor centrale verwarming en airconditioning

6. Isolatie

Laatste ding om te doen als de muren open zijn is het plaatsen van glasvezel, isolatie in de muren en de zolder

7. Vloeren

De vloer installeren verderop in het renovatie proces bespaart het oppervlak van de vloer van aanzienlijke schade.

8. Fijn Timmerwerk

Installeer plinten, lijstwerk, moluren rond ramen en deuren, ingebouwde elementen (boekenkasten, ontbijt hoekjes, etc.).

9. Interieur Schilderen, behang, en andere oppervlakken

Schilderen binnenmuren, opknoping behang, schilderen molding en trim, vlekken en verzegelen bekleding: al deze oppervlakte detail-oriented afwerkingen moeten zijn de laatste items die u binnenshuis doen.

10. Interieur Schilderen, behang, en andere oppervlakken

 Schilderen binnenmuren, behangen, … deze afwerkingen zijn het laatste items die u binnenshuis moet doen.