Wat gebeurt er met de waarde van een woning na een verbouwing?

Geplaatst op: januari 18, 2017 |

Wanneer u van plan bent om uw woning te gaan verbouwen, kan dit van invloed zijn op de waarde van uw woning. Een verbouwing kan zodoende erg interessant zijn als u de woning na verloop van tijd wilt gaan verkopen. Niet ieder type verbouwing heeft een even grote invloed op de waarde van een woning. Neem bijvoorbeeld de verbouwing van uw keuken! Een keuken kan erg smaakgevoelig zijn, waardoor nieuwe bewoners de keuken wellicht opnieuw willen verbouwen. In zo’n situatie heeft uw verbouwing weinig invloed op de waarde van uw woning. Wij spraken met een professionele makelaar uit Rosmalen, die ons meer kon vertellen over de invloed van verbouwingen op de waarde van een woning.

Een uitbreiding van uw woning

Als u uw woning uitbreidt met een verbouwing, zal dit een positief effect hebben op de waarde van uw woning. Met een uitbreiding van uw woning creëert u voor uzelf en voor de toekomstige bewoners van uw woning meer ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer op de benedenverdieping, een grotere woonkamer, enzovoorts. Als u een grote kamer in twee nieuwe kamers opsplitst hoeft dit niet altijd een positief effect te hebben. Het gaat dus niet om het aantal kamers in huis, maar om het totale oppervlakte van deze kamers.

Verbeter de isolatiewaarde bij een verbouwing

Een type verbouwing wat een sterke invloed heeft op de waarde van uw woning is het verbeteren van de isolatiewaarde. Als u bijvoorbeeld een extra laag isolatiemateriaal onder uw dakbedekking plaats, of als u de dakbedekking zelf vervangt, zal uw woning meer waard worden. Daarbij brengt dit het voordeel met zich mee dat u jaarlijks minder energie verbruikt, waardoor u de investering in een betere isolatie snel zal terugverdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>