Welke lamp hang ik boven mijn eettafel?

Geplaatst op: januari 21, 2017 |

Misschien herkent u dit wel. De lamp boven uw eettafel is aan vervanging toe. Maar omdat u twijfelt over welke verlichting het beste past in uw interieur, stelt u de aanschaf van een nieuwe lamp steeds weer uit. Wij helpen u graag om je juiste keuze te maken.

Creër sfeer en gezelligheid

Aan de eettafel wordt niet alleen maar gegeten. Sommige lezen er de krant, voor anderen is het een werkplek, een ontmoetingsplek of als u kinderen heeft wordt er huiswerk gemaakt, … Bij al deze verschillende activiteiten is een ander licht nodig: de ene keer praktisch, de andere keer sfeervol.

Om snel en gemakkelijk te wisselen van sfeer, adviseren wij voor de binnenverlichting hanglampen die dimbaar zijn. Halogeen verlichting is een prima optie maar ook LED verlichting is goed dimbaar en geeft een mooi warm licht.

Hanglampen

Meer dan 90% van de huishoudens heeft een hanglamp boven de eettafel. Hanglampen met kap zijn nog steeds een zeer populaire optie boven de eettafel. Maar de vraag die u zich moet stellen is: hoe groot mag de kap zijn en op welke hoogte moet ik de lamp hangen? Wat de grootte van de kap betreft raden wij u aan dat deze niet groter mag zijn dan tweederde van de tafel. Wat de hoogte betreft kunt u de armatuur het beste 60 cm boven de tafel hangen. Op die manier zal u alle tafelgenoten goed zien en wordt u niet verblind door het licht.

Enkele mooie voorbeelden:

De LED conisch wit hanglamp voor boven eettafel.

Hanglamp boven eettafel LED conisch wit 305mm H 24W
De hanglamp in staal van Fitting design

Hanglamp boven eettafel 180mm H E27 fitting design
Of de hippe verlichtingsarmatuur van karton wit of beige design

Hanglamp-karton wit of beige design olijf Ø 19cm E27

Deze voorbeelden zijn natuurlijk maar een klein gedeelte van de mogelijkheden in hanglampen voor de eetkamer. Het belangrijk punt bij de keuze van een hanglamp is kijken of ze te combineren valt met de stijl waarvoor ze bestemd is. Er is immers zo veel variatie, bijvoorbeeld rustiek, klassiek of modern.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>