2

Woningbouw – Woning bouwen

Woning bouwen

Een woning bouwen doe het best met MijnBouwadviseur. Wij hebben ruime ervaring in huizen bouwen en kunnen u daarom deskundig informeren en begleiden.

Stap per stap u woning bouwen

Wanneer je zelf een woning gaat bouwen, kan je een vier fasen onderscheiden. In elke fase moet je besluiten nemen en dingen regelen. Een kort overzicht:

FASE 1: ORIËNTATIE EN VOORBEREIDING

In deze fase weeg je de voor- en nadelen van een woning bouwen in eigen beheer tegen elkaar af. Je bedenkt of je alleen de besluiten gaat nemen, of samen met anderen en gaat op zoek naar informatie. Inspiratie opdoen, een lijstje met wensen en eisen vaststellen en op zoek gaan naar een kavel horen in deze fase thuis. Ook het bepalen van je budget of het regelen van financiering hoort hier al thuis. Ook wordt er contact gelegd en de mate van samenwerking met een aannemer en een architect bepaald.

FASE 2: PLANNEN UITWERKEN

Samen met de aangenomen architect ga je het woning ontwerpen. Eventueel kan je hier de aannemer al bij betrekken, zodat je ook de technische zaken van de bouw van jouw droomwoning kunt verwezenlijken. Een aantal andere procedures moeten ook worden opgestart, het aanvragen van een bouwvergunning en rondmaken van de financiering zijn hier goede voorbeelden van.

Het budget wordt vastgesteld en er wordt een tijdsplanning gemaakt. Eventueel zet je je woning in de verkoop, of zeg je de huur op.

FASE 3: WONING BOUWEN

In deze fase kan jij zelf weinig doen. Wanneer je bouwvergunning is verkregen en je met je aannemer de planning en werkzaamheden bent overeengekomen, kan de bouw van start gaan. Dat gebeurt op basis van de bouwtekeningen en het bestek. Houd in deze fase rekening met verschillende bouwtermijnen en betalingstermijnen en blijf betrokken bij de bouw. Controleer de uitvoering en de planning. Aan het einde van de bouw wordt de woning opgeleverd, krijg je de sleutel en vindt de juridische overdracht plaats.

FASE 4: NA DE BOUW

In deze laatste fase ga je echt in je woning wonen. De verhuizing moet geregeld worden. Misschien moet je nog wat kleine dingetjes afwerken. Maak ook een planning voor het onderhoud van je woning en de aanleg van de tuin, want je wilt natuurlijk dat je woning zijn waarde behoudt.

 

Voor Info

Contacteer ons voor meer informatie bel : 0475/ 61.59.71 – E-mail : [email protected]  of vul onze contactpagina in.

Tags relevant aan woningbouw/woning bouwen:

Bouwadvies Antwerpen – Limburg – Vlaams BrabantBouwadviseur Antwerpen – Limburg – Vlaams BrabantBouwadviseurBouwbegeleidingBouwadviesBouwcoordinatie Antwerpen – Limburg – Vlaams-BrabantBouwplannenBouwproblemen vermijden/voorkomenVerbouwing-verbouwen-renoverenArchitect Antwerpen-Vlaams Brabant-LimburgOnafhankelijk bouwadviesBouwen zonder zorgen -zorgeloos bouwenVillabouw – Luxe villa bouwenKlassiek bouwenModern bouwenBouwen op maat

Meest gezocht in Google: huis bouwen, luxe huis bouwen, nieuwe woning bouwen, nieuwbouw bouwen, woning bouwen

 

2015 | SEO by Seobureau.be  – Home